Sfaturi pentru instalarea sistemului de încălzire
Principala Sfaturi pentru instalarea sistemului de încălzire
Sfaturi pentru instalarea sistemului de încălzire

În Republica Moldova, majoritatea sistemelor de încălzire funcționează pe bază de gaz sau combustibili solizi, iar apa este utilizată ca o sursă te transmiterea căldurii. Sistemele electrice sunt mai convenabile în utilizare, nu necesită o încăpere separată pentru instalare, dar funcționarea unui astfel de sistem este însoțită de costuri materiale semnificative. Sistemul de încălzire a aerului nu este solicitat pe teritoriul Republicii Moldova, deoarece nu este suficient dezvoltată.

Conducte sunt unul dintre elemente principale în sistem de încălzire. Sfaturi privind aplicarea și utilizarea diferitelor tipuri de conducte.

  • Conducte din metale neferoase sunt cele mai bune, spre deosebire de țevile metalice, care sunt relicve din trecut. Dar prețul pentru acest tip de conductă este prea mare. Dezavantaje în utilizarea țevilor metalice: acestea se corodează, în timp ei se îngustează, instalarea necesită abilități de sudare.
  • Un material ieftin și utilizat frecvent este polipropilena. Țevile realizate din acest material sunt ieftine. Dezavantajul acestor conducte este conexiunea lor, dacă conexiunea este incorectă, se poate forma o scurgere, care este aproape imposibil de determinat vizual. Un alt dezavantaj semnificativ este alungirea conductelor în timpul încălzirii. Pentru a evita coturile, aceste țevi sunt instalate la o distanță mică de perete.
  • Țevile din plastic armat și polietilenă sunt cel mai simplu material pentru instalare. Țevile realizate dintr-un astfel de material nu își pierd forma inițială și rămân drepte pe întreaga perioadă de utilizare. Un alt avantaj semnificativ este că aceste țevi pot fi așezate oriunde. De asemenea, aceste conducte sunt utilizate în sistemele de încălzire prin pardoseală.