Instalarea sistemelor de încălzire
Principala Instalarea sistemelor de încălzire

Instalarea sistemelor de încălzire

Funcția principală datorită căreia clienții noștri instalează sisteme de încălzire este de a menține temperatura optimă în spațiile private sau industriale. Instalarea dispozitivelor de încălzire poate fi descrisă ca o sarcină complexă și cu multe etape. Proiectarea profesională este ceea ce vă ajută să reduceți costurile de combustibil inutile și să măriți durata de viață a acestor structuri.

Sistemele de încălzire sunt rețele tehnice care transformă diferite tipuri de combustibil în energie termică. Pentru funcționarea normală a structurilor de încălzire, sunt necesare surse de căldură, conducte de înaltă calitate, dispozitive de expansiune și circulație. Și, de asemenea, dispozitive care oferă automatizare și siguranță. Funcționează pe orice tip de combustibil: gaz, combustibili solizi și lichid, electricitate.

Un punct important în instalare este calculul corect al pierderilor de căldură și hidraulice, precum și selectarea materialelor potrivite.

Calculul pierderilor de căldură poate fi efectuat numai de un inginer calificat. Pe baza proiectului, se selectează echipamente necesare: un cazan, calorifere, convectoare, dacă este necesar încălzire prin pardoseală.

Instalarea sistemelor se realizează în 4 etape

Amenajarea unui spațiu special (cameră boilere). În acest spațiu se instalează:

  • Cazan
  • Coș de fum
  • Echipamente suplimentare dacă există permisiunea proiectantului
  • Legarea tuturor echipamentelor.

Următorul pas va fi conectarea la o sursă externă de energie, cel mai adesea se folosește gaz. Pentru asta avem nevoie de așa echipamente ca:

  • Pompă de circulație
  • Linia de scurgere a apei calde

Instalarea conductelor

Instalarea conductelor se realizează exact conform schemei și este împărțită în două fracții: cu o conductă și cu două conducte. În primul caz, caloriferele sunt conectate în serie, formând un sistem de circulație închisă în formă de cerc. În a doilea caz, fiecare conductă are propriul scop, una dintre ele deplasează lichidul către radiatoare, prin altă conducta lichid este returnat.

Amplasarea dispozitivelor de încălzire

Unul dintre ultimii pași este plasarea caloriferelor și convectoarelor exact conform planului pentru a minimiza pierderile de căldură.

Etapa finală este testarea.

Sistemul asamblat este umplut cu apă și lăsat sub presiune. Dacă presiunea scade în timp – acesta poate însemna doar un lucru, instalare incorectă, în acest caz e necesară verificarea din nou pentru a remedia problema. După efectuarea tuturor testelor, specialiștii acordă permisiunea de a utiliza sistemul de încălzire.