Scroll to top
ro

Sfatul nostru – alegerea Dumneavostră!


admin-inginer - octombrie 8, 2019 - 0 comments

10 sfaturi utile pentru sistemul Dvs. de încălzire

Doriți să încălziți economic și ecologic? Atunci țineți cont de sfaturile noastre.

 

1. Verificați sistemul de încălzire, deoarece fiecare mm de sedimente și un arzător montat greșit vă poate costa cu aproximativ 5% mai multă energie. Puteți reduce  pînă la 40% din costurile pentru încălzire,  apelînd la timp la serviciul nostru de deservire tehnică.

 

2. Nu aerisiți locuința prea mult, ci de 2 ori pe zi, scurt și bine – circa 5 minute. Nu uitați să închideți termostatele. Astfel se aerisește încăperea fără a se pierde însă căldura acumulată în mobilă și în pereți.

 

3. Înainte de sezonul rece nu uitați să verificați și să înnoiți izolația termică a locuinței.

 

4. Aerisiți radiatoarele dacă constatați că se încălzesc neuniform sau daca fac zgomot. Desfaceți capătul de aerisire al radiatorului și lăsați să iasa aerul pînă începe să curgă apa.

 

5. Cînd se întunecă afară trageți jaluzelele sau draperiile la geamuri. Efectul asupra locuinței este același ca efectul păturii asupra omului. Astfel economisiți cca. 4% din consumul de energie.

 

6. Nu acoperiți sursele de căldură sau termostatele cu îmbrăcăminte, perdele sau mobilă și nu le folosiți pe post de uscătoare de rufe. Astfel se poate pierde pînă la 20% din energie.

 

7. Nu uitați să faceți o evaluare a consumului de energie pentru instalația Dvs. Inginerul nostru vă poate face un calcul comparativ între consumul instalației vechi și între sistemul nou Viessmann.

 

8. Cu un cazan vechi (de peste 15 ani) nu se poate discuta despre economisirea energiei sau despre protejarea mediului. Dacă instalația Dvs de încălzire necesită o modernizare, căutați soluții acum, înainte ca iarna să vă golească buzunarele.

 

9. Cu cît modernizați instalația mai des, cu atît mai bine, deoarece un cazan vechi trebuie să funcționeze tot anul cu o temperatură constant ridicată. Astfel se produc pierderi și ca urmare cazanul atinge un grad de eficiență de numai 68%. Nimic nu este mai eficient decat tehnica în condensație; ea poate atinge o eficiență de 98%.

 

10. În Republica Moldova există programe de finanțare pentru modernizarea instalațiilor de încălzire, prin care puteți primi subvenții și reduce investițiile Dvs. De exemplu, prin intermediul programului MoREEFF  beneficiați de un credit avantajos și primiți subvenții de pînă la 6000 € (de la 20%  la 35% din suma totală a proiectului) la sistemele noastre de încălzire.

 

Pentru mai multe detalii, adresați-vă la specialiștii noștri la nr. de telefon (022) 21 20 21, și ei vă vor ajuta să găsiți cea mai bună soluție tehnică și financiară, potrivită pentru Dvs. și casa Dvs.

Facturile pentru încălzire vă dau dureri de cap? Alegeți o centrală termică pe combustibil solid.

Dacă aveți casă pe pămînt sau casă de vacanță și nu există rețea de gaze naturale și chiar dacă este rețeaua de gaze,  facturile vă deranjează? Acum e momentul să alegeți un tip de încălzire naturală, ecologică și economă – cazane pe combustibil solid.

Cazanele pe combustibil solid sunt cazanele care produc energie termică din arderea combustibilului solid (lemn, cărbune, brichete, peleți, tocătură lemnoasă, precum și resturi / deșeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice). Cazanele pe combustibil solid sunt:

Cazane clasice (convenționale fără gazeificare)
VIADRUS – din fontă sau
BOSCH – oțel. Cazanele sunt echipamente termice care pot funcționa cu o varietate de combustibili solizi cum ar fi cărbune, lemn, peleți, brichete, tocătură lemnoasă, precum și orice fel de resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere sau silvice sau cu arzătoar cu combustibil lichid.

Centralele cu funcţionare pe combustibil solid cu gazeificare
VIESSMANN,
BUDERUS duc la creşterea confortului utilizatorului în special datorită creşterii substanţiale a intervalului de timp dintre 2 încărcări ale cazanului. Datorită tehnologiei de gazeificare a lemnului se reduc emisiile poluante, lemnul arde complet, se obţine o valorificare sporită a combustibilului şi rezultă o cantitate redusă de cenuşă. În plus, centralele cu gazeificare sunt echipate cu un ventilator care asigură controlul arderii funcţie de necesarul de căldură din instalaţie. Cumulat, o centrală cu gazeificare are un randament cu 15-20% mai mare decât un cazan fără gazeificare ceea ce duce la economii importante de combustibil.

Cum să suplimentez necesarul de apa caldă? Soluția: boilerele electrice.

Boilerele electrice sunt utile în orice casă.

În ultima perioadă se observă  o creștere a vânzărilor de boilere electrice, deoarece consumatorii simt insuficiență de apă caldă sau doresc să își suplimenteze necesarul de apă caldă de care au  nevoie. Avantajul lor este că poți avea apă caldă oricând doriți și oricât de mult doriți.

Dacă sunteți conectați la sistemul centralizat de încălzire, veți putea utiliza boilerul la maxim, sau dacă beneficiați de o centrală termică puteți utiliza apa caldă chiar dacă cineva folosește în același timp apa.

Boilerele electrice pot fi instalate ușor în baie sau bucătărie datorită dimensiunilor compacte pe care le are. Modul de funcționare este destul de simplu și practic, și folosește curentul electric pentru a genera apa caldă. Aveți posibilitatea să optați cât consum de energie electrică să folosească boilerul în dependență de cât de abundent doriți să fie fluxul de apă caldă.

Caracteristicile prin care se diferă boilerele noastre electrice de alte boilere este că sunt ușor de instalat și utilizat, economisiți, aveți apă caldă fără limite, vas din sticlă ceramică, tehnologie O’Pro ce pre-întâmpină apariția coroziei pe suprafața interioară a rezervorului.

Simțiți că sursa de căldură existentă nu vă oferă un confort termic? Aveți o alternativă: convectoarele

Ajungând acasă după o zi friguroasă și simțiți că sursa de căldură nu este suficientă pentru a vă oferi un confort termic?

Piroterm Casa Căldurii vă propune CONVECTOARELE ELECTRICE franceze ce pot fi pentru Dvs. o alternativă la încălzirea centralizată publică sau chair și la încălzirea pe gaz. Convectoarele electrice sunt dotate cu termostat mecanic sau electronic cu puteri de la 750W pînă la 3000W, ceea ce permite utilizatorului să efectueze o reglare a temperaturii precise din cameră. Pot fi instalate cu ușurință pe perete sau podea (pe piciorușe). Încălzirea aerului are loc prin convecție naturală, de aceea, nu necesită alte dispozitive pentru a asigura circulația aerului. Investiția pentru acest sistem de încălzire cu convectoare electrice este semnificativ mai redusă față de alte tehnologii de încălzire convențională.

Achiziționarea unui convector electric este o investiție care va fi amortizată foarte rapid, asigurîndu-vă pe termen lung un mijloc eficient de încălzire a locuinței.

Avantajele convectoarelor electrice THERMOR:

  • Încălzesc rapid;
  • Nu ard oxigenul;
  • Protecție la supraîncălzire;
  • 100% siguranță, chiar și pentru copii;
  • Temperatura suprafeței exterioare nu depășește 65oC;
  • Funcționează în încăperi cu umiditate de pînă la 80%;
  • Termen de exploatare mai mare de 20 ani;
  • Termen de garanție 36 luni (3 ani);
  • Fabricate în Franța.

Apelați (+373 22) 210 770; (+373 22) 20 13 66 și consultanții noștri vă vor ajuta să alegeți convectorul potrivit pentru Dvs.

Cum să alegem un aparat de aer condiționat?

Aparatele de aer condiționat au devenit indispensabile în ultima vreme. Temperaturile ridicate ne topesc parcă, iar singurul loc care ne poate răcori locuința sau biroul este un aparat de aer condiționat.

 

Dacă sunteți în căutarea unui astfel de aparat, iata cîteva sugestii de care ar trebui să țineți cont atunci cînd plecați în căutarea lui.

1. Numărul de BTU

BTU sau British Thermal Units este unitatea de măsură pentru căldură, egală cu cantitatea de caldură necesară pentru a crește temperatura unei găleți de apă cu un grad Fahrenheit. Un aer cu un număr mai mare de BTU este potrivit pentru o camera mai mare, fiind necesar 450 – 500 de BTU pentru fiecare metru pătrat. Așadar, calculează numărul de metri pătrați pe care îi are camera în care vrei să montezi aparatul și apoi calculează numărul de BTU necesar.

 

 

18-25 m2 – 7000 BTU

25-35 m2 – 9000 BTU

35-40 m2 – 12000 BTU

40-50 m2 – 18000 BTU

50-60 m2 – 24000 BTU.

 

De asemenea, numărul de electronice și electrocasnice care funcționează în camera respectivă contează foarte mult. Spre exemplu, în bucătărie (în care funcționează aragazul și cuptorul) sau într-o cameră în care sunt două calculatoare, vor avea nevoie de un aparat mai puternic decît ar avea în mod normal.

 

2. Greutatea unității exterioare

Specialiștii sunt de părere că un aparat de aer condiționat cu o greutate a unității exterioare mai mare, este mai bun și mai rezistent deoarece materialele din care este făcut sunt mai solide, mai performante și de o calitate superioară.

 

3. Poziționarea camerei

În funcție de locul în care este situată camera, există posibilitatea să fie nevoie de aparat cu o putere mai mică sau mai mare de răcire. Astfel, dacă aparatul de aer condiționat urmează să fie utilizat pentru o camera care stă în bătaia directă a soarelui la orele amiezii (mansardele, sau apartamentele de la ultimul etaj, spre exemplu) necesită un aparat cu o putere mai mare de răcire.

 

4. Sistemul de filtrare

Mirosurile, aerul și praful au nevoie de filtrare. Întrebați vînzătorul dacă aparatul dorit dispune de toate aceste filtre, atît de necesare și, în același timp, benefice sănătății. Aceste filtre fac parte din categoria consumabile și este indicat să te interesezi dacă cele folosite de aparatul tău se găsesc cu ușurință.

 

5. Iată filtrele care se regăsesc în aparatul de aer condiționat:

Filtrarea aerului – un filtru de material plastic, asemănător cu o sită. Se curață doar cu apă rece și se usucă ferit de bătaia directă a soarelui.

Filtrarea mirosurilor – un filtru de cărbune activ.

Filtratea și purificarea aerului – filtru cu catechin. Toate aceste filtre fac parte din categoria consumabile.

 

 

De asemenea, au aparut filtre de generare cu ioni negativi care au rolul de a elibera astfel de particule, foarte benefice sănătății și longevității umane. Rolul ionilor negativi este esențial în prevenirea bolilor respiratorii, facilitează somnul, relaxarea și faciliteaza revigorarea psihică. Un exemplu concret este următorul: locuitorii Azerdbaijan-ului sau ai munților Himalaya, acolo unde se găsesc între 800 și 1500 ioni pe cm cub trăiesc cu mult mai mult decît locuitorii orașelor unde se regăsesc doar 150 de ioni pe cm cub.

 

6. Clasa energetica

Un alt criteriu pe care trebuie să îl ai în vedere atunci cînd alegi un aparat de aer condiționat este cantitatea de energie electrică pe care acesta o consumă. Sunt de preferat aparatele din Clasa A+, A sau B. Chiar dacă prețul acestor aparate este mai mare, costurile de utilizare vor fi mult mai mici.

 

7. Nivelul de zgomot

Pentru ca aerul condiționat trebuie simțit și nu auzit, roagă-l pe vînzător să îți recomande un aparat care să facă un zgomot cît mai mic.

 

8. Tipul aparatului

Pentru apartamente se folosesc, în principiu, patru tipuri de aparate de aer condiționat: splituri (ducted), pe perete, pe tavan, portabile.

 

Aparatul de aer condiționat pe tavan – aparatele montate pe tavan dispun de palete pe cele patru laturi, care orientează jetul de aer mai sus sau mai jos sau baleiază. Ele nu suflă doar în jos. Dezavantajul lor este că sunt foarte scumpe și nu pot fi montate decît dacă ai spațiu în tavan ( tavan fals etc).

 

9. Aerul condiționat Dublu Split

Acest tip de aer condiționat poate fi observat în mai toate locuințele, și este ales din cauza avantajelor multiple pe care le are, cum ar fi: montarea mai multor aparate de aer la același compresor, compresorul este montat în afara locuinței scăpîndu-ne de zgomote (legătura este făcută printr-o țeavă de cupru izolată termic, oferă opțiuni de reglare a umidității, aerului, dispersia automată a aerului în încăperi, timer, restart automat, etc.

 

10. Modul de funcționare

Aerul condiționat cu inverter asigură atît răcirea cît și încălzirea aerului din cameră. Această tehnologie permite un control al energiei consumate prin temporizarea și controlarea funcționării compresorului. La pornirea sistemului de aer condiționat compresorul va lucra la turații mari pentru stabilirea mai rapidă a temperaturii setate, după care se oprește de tot și pornește ori de cîte ori este nevoie, autoreglîndu-și turația pentru păstrarea temperaturii.

 

Un avantaj foarte important al acestei tehnologii este constituit de faptul că aparatul de aer condiționat poate fi folosit și pe modul de căldură în anotimpurile reci. De asemenea, dispune și de un sistem de purificare cu filtre bazate pe plasmă, purificarea aerului făcîndu-se gradual în mai multe etape.

 

11. Mod dezumidificare

De multe ori, disconfortul este creat mai mult de umiditate decît de temperaturile ridicate. Această funcție reduce umiditatea din interior, fără a schimba în vreun fel temperatura. Tot această caracteristică, ajută la prevenirea suprarăcirii, lucru apreciat de persoanele sensibile la frig.

 

Temperatura optimă nu trebuie să fie mai mică de 22 de grade, iar filtrele trebuie curățate de cel puțin două ori pe an, cu soluții speciale. De asemenea, aparatul de aer condiționat trebuie să fie montat la o distanță de 6 metri de locul în care îți petreci foarte mult timp (pat, birou etc.) și nu este recomandat să fie instalat în camera copiilor, ci mai degrabă apropierea ușii camerei lor (pe hol).

Postări asemănatoare